
Γεωργία Καγιόγλου - Food Specialist Consulting
Ονομάζομαι Γεωργία Καγιόγλου είμαι Χημικός, απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο "Διασφάλιση Ποιότητας και Οργάνωση Παραγωγής στη Βιομηχανία τροφίμων" του τμήματος Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, έχω συνεργαστεί με εταιρείες του κλάδου τροφίμων στο τομέα της Τυροκομίας, της Ελαιοποίησης, της Επεξεργασίας πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, των Premium Antipasti, των Σαλατών - Αλοιφών και Dressings καθώς και στα Έτοιμα γεύματα όπου διαχειρίστηκα έργα που σχετίζονται με την Διασφάλιση ποιότητας, τον Ποιοτικό έλεγχο, την εκπαίδευση εργαζομένων, την τήρηση αυστηρών προτύπων ποιότητας και την αντιμετώπιση λειτουργικών προκλήσεων.
Μέσα από την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση, την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και τη συνεχή εκπαίδευσή μου, έχω αποκτήσει εξειδίκευση σε Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας τροφίμων όπως ISO 22000, ISO 9001, IFS και BRC, ενώ είμαι πιστοποιημένη από το φορέα Πιστοποίησης TUV NORD και το Διεθνή Οργανισμό IRCA (International Register of Certificated Auditors) ως Επικεφαλής Επιθεωρήτρια (Lead Auditor) στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 22000:2018 και ISO 9001:2015 καθώς και στο Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία ISO 45001:2018. Επιπρόσθετα, είμαι εγγεγραμμένη στα Μητρώα Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).
Πρόσφατα, πάρθηκε η απόφαση ίδρυσης μίας συμβουλευτικής επιχείρησης, της Food Specialist Consulting, απόφαση που βασίστηκε στην πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων, στη βαθιά γνώση των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και την επιθυμία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου. Την προσπάθεια αυτή πλαισιώνουν αξιόλογοι συνάδελφοι με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία, επαγγελματισμό και πολυεπίπεδες γνώσεις στη Βιομηχανία τροφίμων.
Μερικοί από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι οι εξής:
- Εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία: Μετά από χρόνια εργασίας σε θέσεις ευθύνης στη βιομηχανία τροφίμων, αποκτήθηκε η απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάληψη ηγετικού ρόλου ως σύμβουλος.
- Εντοπισμός κενών στην αγορά: Μέσα από την εμπειρία, διαπιστώθηκε ότι πολλές επιχειρήσεις τροφίμων χρειάζονται υποστήριξη στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, στις εκπαιδεύσεις και στη συμμόρφωση με κανονισμούς και πρότυπα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.
- Όραμα για καλύτερες πρακτικές: Η εφαρμογή και προώθηση ανώτερων προτύπων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία μιας εταιρείας που στοχεύει στην αριστεία.
- Πάθος για εξέλιξη: Η ίδρυση της Food Specialist Consulting προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο της δέσμευσης για συνεχή βελτίωση, εκπαίδευση και προσφορά γνώσεων στον κλάδο.
- Ανεξαρτησία και δημιουργικότητα: Η δημιουργία μιας συμβουλευτικής εταιρείας έδωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης δεξιοτήτων με τρόπο δημιουργικό, προσαρμοσμένο στις αξίες και στους επαγγελματικούς μου στόχους.
Η Food Specialist Consulting αντικατοπτρίζει το όραμα για την ποιότητα και την καινοτομία, ενώ στοχεύει στη σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων.